Osnovni podaci za setvu povrća

Tabela:  OSNOVNI PODACI ZA SETVU POVRĆA
KULTURA Broj zrna u 1 gramu Količina semena za setvu po 1 ha u kg Vegetacioni prostor
Boranija 1-3 80 - 150 40-50x4-6,10-12
Celer 1700-2000 0.2 - 0.3 45 x 25
Crni luk 200-250 6 - 7 10 -15 x 2
Cvekla 50-55 10 - 20 40 -50 x 10
Dinja 22-29 2 - 4 1,5x1
Grašak 3-8 180 - 240 30 -40 x 2-3 niski, 55 -65 x 4-6 visoki
Karfiol 250-500 0.1 - 0.2 60 x 40
Kelj 300-400 0.4 - 0.5 40x40, 60x35, 60x50, 70x70 k
Krastavac 28-35 1 - 2.5 - 3 120 -150 x 15-20
Kukuruz šećerac 4-8 12 - 15 70 x 24
Kupus 300-350 0.4 - 0.5 50 -60 x 40 - 50
Lubenica 6-33 1.5-2r*  3-4m** 2x1,5 , 2x1, 2x0.8
Mrkva 700-1000 1 .5 - 4-8 20 – 40 x 2-3
Paprika 120-160 0 .8 - 1.2 60 x 15-20
Paradajz 250-350 0.1 - 0.2 - 0.3 80 x 50, 90 x 40, 100x40
Pastrnak 220-350 5 - 6 40 -50 x 10 -25
Pasulj 2-7 80-100;  100-140 50 x 5-10
Peršun 700-900 2 – 8 - 10 20 -30 x 2-3
Plavi patlidžan 300-350 0.4 - 0.6 70 x 40
Praziluk 350-400 2 .5 - 3 25 x 15
Rotkva 100-160 8 –  10  -15 30-40x25
Rotkvica 100-120 15 - 20 10 x 3
Salata 833-1250 0.3 - 0.5 30 -40 x 20 
Spanać 100 plod. 20 - 25 20 -30 x 3-5
Tikvica 5-9 3 - 5 1.2-1.5x0.6-0.8
Legenda: * ručna setva, ** mašinska setva